به گزارش خبرگزاری مهر، آرش کوشا در نشست مطبوعاتی ، از پیگیریهای این کمیته برای برگزاری نمایشگاه بین المللی اکوتوریسم ایران در سال 87 خبر داد و گفت:در حال بررسی هستیم تا با حضور کشورهای دیگر این نمایشگاه را به صورت بینالمللی برگزارکنیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای افزایش نقش جوامع محلی در توسعه اکوتوریسم از پیگیری برای راهاندازی شبکه بلدهای محلی خبر داد و گفت: این طرح به صورت پایلوت ابتدا در دو استان کشور اجرا میشود.
دبیر کمیته ملی طبیعتگردی با تشریح اقدامات انجام شده برای نورزو سال 87 تصریح کرد: به کمیتههای طبیعتگردی استانی ابلاغ شده که بروشورها و بستههای تبلیغاتی جاذبههای گردشگری طبیعی در مبادی ورودی شهرها و جاذبههای گردشگری توزیع شود.
کوشا با بیان اینکه در نوروز امسال به دنبال سفرهای مسئولانه و خردمندانه در حوزه طبیعتگردی هستیم افزود: در بسیاری از استانها پکیجهای زباله در ورودی شهرها و در جوار جاذبههای گردشگری توزیع خواهد شد تا کمتر نگران تخریب جاذبهها باشیم.
وی تصریح کرد: ارزشهای اکولوژیک و بیولوژیک جاذبههای طبیعی نیز در نوروز امسال با زبان ساده برای بازدید کنندگان تشریح خواهد شد.
دبیر کمیته ملی طبیعت گردی با اشاره به ضرورت آموزش برای کاهش تخریب طبیعت در ایام نوروز تصریح کرد: با شبکههای استانی هماهنگیهای لازم برای تولید و پخش برنامههای آموزشی و ترویجی انجام شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای هماهنگی و همکاری بین دستگاههای مسئول در حوزه طبیعتگردی تصریح کرد: برای نخستین بار در هفته منابع طبیعی روز 19 اسفند به عنوان روز آموزش، ترویج و اکوتوریسم نامگذاری شده است.
کوشا افزود: در این روز مدیران عضو کمیته طبیعتگردی در استانهای مختلف در مناطق نمونه گردشگری درختکاری خواهند کرد.
دبیر کمیته ملی طبیعتگردی با اشاره به اقدامات انجام شده برای حفاظت و پاکسازی عرصههای طبیعی تصریح کرد: در برخی از استانهای کشور پارکبان طبیعت تشکیل شده و در استانهای دیگر نیز اقدامات دیگری در حال انجام است.
کوشا افزود: در این راستا شعارهای متناسب با طبیعت و طبیعتگردی در ورودی شهرها نصب خواهد شد.
وی از شناسایی آژانسهای فعال در حوزه طبیعتگردی در استانهای مختلف کشور خبر داد و گفت: این آژانسها برای نخستین بار تورهای تخصصی طبیعتگردی را برگزار میکنند و سازمانهای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها نیز ضمن نظارت بر این آژانسها شرایطی را فراهم خواهند کرد که گردشگران با همکاری راهنمایان مجرب و بلدهای محلی از سایتهای طبیعی بازدید کنند.
وی با بیان اینکه یکی از موضوعات جدی مورد پیگیری برای سال آینده تبلیغات است گفت: ستاد تبلیغات و نمایشگاههای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقلام تبلیغاتی خاصی را برای معرفی جاذبههای طبیعی ایران تولید خواهد کرد و در نمایشگاههای خارجی نیز به صورت تخصصی وارد خواهیم شد.
کوشا با اشاره به تهیه CD طبیعتگردی ایران در سالهای گذشته به سه زبان تصریح کرد: این CD توسط افراد علاقمند و به صورت دواطلبانه در17 کشور دنیا از جمله در دانشگاه کلمبیای آمریکا پخش شده است.
دبیر کمیته ملی طبیعتگردی با اشاره به تعریف 45 عنوان پروژه در حوزه طبیعتگردی تصریح کرد: 57 منطقه وسیع مورد توجه قرار گرفته و 57 عنوان پروژه به عنوان پیشتاز تعریف شده است.
کوشا افزود: در توزیع این پروژهها عدالت در نظر گرفته شده است تا استانهای کمتر توسعه یافته که پر جاذبه هستند نیز مورد توجه قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه 86 سایت در استانها داریم که از 10تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند، گفت: برای 35 منطقه مطالعات تفضیلی انجام خواهد شد که با این مطالعات طرح مدیریت این مناطق تهیه میشود.
وی افزود: در این مناطق باید با انجام مطالعات لازم، سازههای متناسب با محیط طراحی شود.
دبیر کمیته ملی طبیعتگردی با اشاره به آموزش منابع انسانی در حوزه طبیعتگردی گفت: برای آموزش راهنمایان تور، رهبران محلی و ساکنان بومی، ذینفعان محلی و نهادها و سازمانهای مسئول برنامهریزی شده است.
وی با اشاره پروژههای در دست اجرا تصریح کرد: سال آینده 5 هزار میلیارد ریال برای توسعه طبیعتگردی در سایتهای مختلف هزینه خواهد شد.
وی با اشاره به جاذبههای متنوع استانهای مختلف کشور از برنامهریزی برای برگزاری جشنوارههای موضوعی در استانهای مختلف کشور خبر داد و گفت: هر کدام از استانهای کشور جاذبههایی دارند که باید به صورت اختصاصی به آنها توجه شود.
کوشا با اشاره به وجود 6 میلیون نخل در استان بوشهر و جاذبه ای به عنوان نخلستانهای در تعدادی از استانهای کشور افزود: جشنواره خرما یکی از جشنوارههای موضوعی است که شهریور 87 برگزار خواهد شد.
دبیر کمیته ملی طبیعتگردی با اشاره به ارائه نشان و خدمات سبز توسط سازمان حفاظت محیط زیست به کارخانهها و نهادهایی که در حفظ محیط زیست تلاش میکنند، گفت: درصددیم که این نشان به هتلها و مراکز اقامتی که در این راستا تلاش میکنند نیز تعلق بگیرد.
کوشا از بازسازی و بهسازی دهکدههای ییلاقی به عنوان دیگر برنامه کمیته ملی طبیعتگردی نام برد و افزود: معماری این اقامتگاهها باید بومی باشد.
وی از ایجاد موزههای تاریخ طبیعی و ایجاد اکوموزههای روستایی و عشایری در کنار محورهای طبیعتگردی به عنوان برنامه دیگر این کمیته نام برد.
وی با اشاره به نهایی شدن نرم افزارطبیعتگردی کشور و اطلس ملی طبیعتگردی کشور گفت: این اطلس در 12 جلد منتشر خواهد شد.
دبیر کمیته ملی طبیعتگردی همچنین از تدوین آئیننامه قرق اختصاصی و آئین نامه بهره برداری از مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان اقدامات انجام شده با همکاری دیگر دستگاه های مسئول در حوزه طبیعت گردی نام برد.
نظر شما